The Sacred Plant – episode 4 – Treating Cancer

Registreer je om ook de docuseries te bekijken: The Sacred Plant 7-Day Docuseries

De statistieken laten zien dat één op de twee mannen en één op de drie vrouwen kanker krijgen gedurende hun leven. In deze aflevering wordt er getoond hoe je geen deel hoeft te zijn van die statistieken.

De gastheer in de serie; John Malaca verteld dat er honderden anekdotes zijn van mensen die zijn genezen van kanker met cannabis. Echter herkent hij dat deze anekdotes geen bewijs zijn. Hij begrijpt dat medicijnen evidence-based en dat artsen afhankelijk zijn van klinische tests om bewijs te krijgen. In de aflevering laten ze zien dat de wetenschap er is en dat dit niet enkel gebseerd is op anekdotes. De wetenschap is enkel nog in labaratorium proeven en met proeven op dieren gekend. Het bewijs is er en het is onomstotelijk.

Ons lichaam creërt kanker en ons lichaam geneest kanker. Meeste ziektes, zoals kanker, zijn ziektes van tekortkomingen. Onze lifestyle en voeding hebben een gebrek aan vitale voedingsstoffen.
Er zijn stoffen in cannabis die metastasen voorkomen, die voorkomen dat kankercellen ontstaan en zelfs kankercellen triggeren om te sterven wat apoptose wordt genoemd.
Ty Bollinger verteld dat het eerste hem bekende onderzoek wat gedaan is werd gedaan in 1974 en was in opdracht van het Drug Enforcment Agency en het National Institute of Health was bedoelt om te onderzoeken of cannabis kanker zou kunnen veroorzaken. Het werd gedaan aan de Virginia Medical School. Ze ontdekte het tegenovergestelde. Ze ontdekte dat het zowel kanker kon voorkomen en dat het drie type van kanker kon omkeren. De war on drugs die in 1970 was uitgeroepen door president Nixon won het van de war on Cancer die in 1972 door Nixon was uitgeroepen. Deze bevindingen van het onderzoek werden onder de pet gehouden in plaats van wereldkundig gemaakt.

De anti-kanker voordelen van cannabis is:

  1. Cannabis is anti-proliferatief; Cannbinoïden stopt de kankercell zich te verspreiden.
  2. Cannabis is anti-angiogenese; Cannabinoïden stopt de vorming van nieuwe bloed- en lymfevaten naar een  kankertumor.
  3. En het is ook pro-apoptotisch; Cannabinoïden zetten kankercellen aan tot zelfvernietiging.

Wat zo mooi is aan ons endocannabinoïde receptoren in ons lichaam met name de CB1 receptor is dat het het meest overvloedige proteine is in onze hersenen. Endocannabinoïdensysteem is een intrinsiek systeem en wellicht iedere hersencel gebruikt deze  om informatie af te stemmen en te communiceren met omliggende cellen om aan te duiden hoeveel signaal ze zouden moeten ontvangen. Het imuunsysteem functioneert op een analoge wijze.
Er gebe uren heel veel zaken in kankercellen die niet normaal zijn. De celcycles loopt uit de hand, ze uiten genen die niet normaal zijn en in veel tumoren lijkt de CB2 receptor geactiveerd te worden.  Nu wanneer endocannabinoïde of phytocannabinoïde (van planten afkomstig) op deze receptors, die kankercellen uiten, initieerd dit een zelfvernitigings programma in de kankercellen.

Dokter William Courtney vertelt dat de taak van het imuunsysteem is dat dit na moet gaan of cellen in het lichaam lichaamseigen zijn of niet. Als ze dan een lichaamsvreemde of abnormale cel tegenkomen breken ze de nucleusmembraan en dan zou de cel sterven. Zo doet het immunsysteem dit een miljoen keer op een dag.
Bij een tumor herkent het immunsysteem de cellen niet meer als lichaamsvreemd of abnormaal en laat het imuunsysteem deze met rust. Wat cannabis doet is het immunesysteem helpen zodat ze de cellen wel herkennen als lichaamsvreemd of abnormaal. Cannabis ondersteunt de homeostase en vefijnt ons immuunsysteem op cellulair niveau.

Het verschil tussen gezonde mensen en mensen met kanker is hun immuunsysteem. De meeste medische therapieën tegen kanker vernietigen het immunsysteem. De meeste chemotherapiemedicijnen vernietigen je beenmerg en vernietigen je immunsysteem. Dit maakt je meer kwetsbaar en maakt de kankerstamcellen meer aggressief. Wat je keer op keer ziet is wanneer niet alle kankercellen volledig zijn vernietigd na chemotherapie en radiotherapie, de kanker veel agressiver terugkomt en zich nog sneller verspreidt omdat het immunesysteem vernietigd is. Cannabis richts zich op kankercellen. Sommige stoffen in cannabis versterken je immuunsuysteem.

Dokter William Courtney vertelt over zijn patienten; Wanneer je immuunsysteem niet in staat is om kankercellen als lichaamsvreemd te beschouwen en cannabis helpt je immuunsysteem dat wel te doen, is gebleken dat wanneer je vervolgens stopt met het gebruik van cannabis de tumoren weer terug kunnen komen. Hij pleit er dan voor om bij deze groep patienten waar dit het geval is, een ondehoudsdoses van vers geperst cannabissap te blijven nemen in het dagelijks dieet. Hij vind rauw cannabissap een essentieel voedingssupplement.

Veel oncologen zijn wel bekend met het gebruik van cannabis in de palliative fase van kankerpatienten. Ze weten dat het verlichting kan brengen  aangaande de gevolgen en de bijwerkingen van chemo. Ze zijn zich niet bewust van het onderzoek dat al gedaan is naar zijn anti-tumor effecten.

Er zijn zoveel mensen die lijden en niet de luxe van tijd hebben. Vaak als laatste redmiddel gebruiken ze cannabis. Sommige al in een late fase van hun ziekte. een aantal mensen worden aan het woord gelaten: hoe ze soms illegaal en met veel tegenwerking van familie en vrienden toch verlichting en genezing vinden met cannabis.

Wanneer we kijken naar een aantal cannabinoïden, THC en CBD lijken het meest efficnt te werken. Maar niet alle kankercellen reagen het zelfde. Sommige waar zeer gevoelig voor cannabinoïden, sommige niet. Uit onderzoek van de Spaanse Manuel Guzmán groep werdt bevonden dat wanneer je kankercellen neemt die een soort immunniteit hadden voor het anti-tumoreffect van cannabinoiden en je ze met een gangbare chemotherapie stof behandelen, deze cellen wel toegankelijk werden voor de cannabinoïden en over gingen tot zelfvernietiging; apoptose.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.