Opinie: Kanker is een symptoom

Kanker is niet een ziekte maar een symptoom. De hedendaagse behandelingsmethoden van kanker zijn gericht op het behandelen van de symptomen en niet de ziekte.

Kanker is geen tekort aan chemotherapie echter het wordt behandeld met chemotherapie, kanker is geen tekort aan bestraling, en toch behandelen we het met bestraling. En het is ook geen tekort aan chirurgische ingrepen, je hebt geen overmaat aan lichaamsdelen die we er uit moeten snijden. Dus geen van de drie standaard behandelmethoden zijn goede behandelingen. Kanker is niet de ziekte maar een symptoom. Je lichaam is ziek, en de kanker is een symptoom.
Je lichaam is ondervoed of heeft een tekort aan voedingsstoffen, je ontwikkelt kanker omdat je immuunsysteem de indringers niet kan afweren, zoals het zou doen wanneer je lichaam gezond zou zijn. Je lichaam is ziek, en kanker ontwikkeld zich omdat je lichaam ziek is.

We zouden beter kijken naar wat het lichaam beter maakt, zodat het lichaam tegen de kanker gaat vechten. Chemotherapie maakt je lichaam niet beter, het maakt je ziek, laat je je maag uitkotsen en laat je haar uitvallen. En bestraling kan je doden, dat is waarom de radioloog altijd achter een muur gaat staat.
Het is bij het absurde af maar in essentie wordt de kankertumor wel behandeld als een ziekte, terwijl het een symptoom is. Ze vergiftigen de tumoren met chemicaliën, die het lichaam in een nog grotere staat van tekorten brengt.
En dat terwijl de tumor niet eens het probleem is. Een tumor is een zelfbehoudmechanisme van het lichaam, die doorsnee cellen die niet willen afsterven inpalen, en zo een tumor vormt. En die tumor zegt ons dat er iets mis is met ons lichaam.
Ik vergelijk een tumor met het oranje controleer-motor-lampje op het instrumentenpaneel in het dashboard van mijn auto.  Als het brandt rij ik dikwijls weken nog rond met dat lampje op mijn dashboard voordat ik naar de garage ga. Bij de garage vertel ik de monteur dat het lichtje brandt.  De monteur bekijkt het lichtje en slaat het lichtje stuk, of haalt het er in zijn geheel eruit. Vervolgens verteld hij dat het gefikst is. Terwijl ik eigenlijk verwacht van de monteur dat hij het waarschuwinglichtje ziet als een aanwijzing om de  boardcomputer van de auto uitlezen en zo kan zien wat er scheelt met de auto om vervolgens een juiste interventie uit te voeren, zodat die weer optimaal functioneert.
Dus een tumor is gelijk het waarschuwingslichtje een aanwijzing om ons lichaam uit te lezen om zo de juiste voedende en verzorgende interventies uit te voeren, zodat het lichaam weer optimaal werkt.
De tumor is het symptoom dat ons waarschuwt dat er iets mis is.

Bij een kankertumor is iets mis met ons lichaam en daarom, wanneer iemand wordt behandeld met de huidige trucjes die de  artsen in hun doos hebben; chirurgische ingreep, chemo en bestraling, het kan voorkomen dat ze kanker vrij verklaard worden. Onvermijdelijk is, wanneer er geen lifestyle en dieet wijziging worden doorgevoerd, dat de kanker altijd weer terug komt. En als het dan terugkomt, komt het vele malen erger terug.
Hoe vaak horen we niet het verhalen, zij was kankervrij, maar het kwam toch terug. Nu niet meer in de borst, het zat nu overal of hij had longkanker, maar nu zat het in het hele hoofd.
Wat er over het hoofd wordt gezien dat  hun lichaam chemische vergiftigd werd, terwijl het al ziek was en ondanks ze met de behandelingen enige uitstel hebben gekregen. Immers de tumor was weggegaan, echter het lichaam nog altijd ziek is. Vervolgens is het nog zieker wat vervolgens de kanker toeliet om zich te verspreiden en te vermeerderen en dan is het terminaal. Mensen hun levens wordt door artsen, die in werkelijkheid niet weten wat ze doen, in de waagschaal gelegd. Jaren worden van ons leven gehaald en leven van onze jaren.
Gelukkig dankzij het internet kunnen we ons zelf goed informeren over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, en de noodzaak van gezonde voeding, lifestyle en medicinale cannabis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.