Hoe en waarom Cannabis kanker doodt! De wetenschap uitgelegd!

dr. Manuel Gusmán
dr. Manuel Gusmán

De term medicinale marihuana kreeg een dramatische nieuwe betekenis in februari 2000, toen onderzoekers in Madrid aankondigden dat ze ongeneeslijke hersentumoren bij ratten hadden vernietigd door ze te injecteren met THC, het actieve ingrediënt in cannabis.

Het onheilspellende is dat dit niet de eerste keer is dat wetenschappers hebben ontdekt dat THC, tumoren doet krimpen. In 1974 ontdekten onderzoekers van het Medical College of Virginia, die door het National Institute of Health waren gefinancierd om bewijs te vinden dat marihuana het immuunsysteem beschadigt, dat THC de groei van drie soorten kanker bij muizen vertraagde; long- en borstkanker en een door virus geïnduceerde leukemie1.
De Drug Enforcement Administration sloot het onderzoek in Virginia en al het verdere cannabis / tumoronderzoek snel af.

Er is dus een overvloed aan bewijs gevonden in laboratoria aangaande de anti-kanker eigenschappen van cannabis. Er zijn meerdere mechanismen van acties geïndentificeerd;  waarbij cannabis kankercellen doodt. Die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.
Daarbij zijn:

  • anti-proliferatief; normaal is het een kenmerk van kankercellen dat ze zich reproduceren,  cannabis stopt de reproductie van kankercellen.
  •  anti-angiogenese; cannabis stopt de groei van nieuwe bloedvaten die de groei van tumoren ondersteunen.
  • anti-metastase; cannabis heeft de mogelijkheid om de verspreiding van kankercellen naar andere plaatsen in het lichaam te blokeren. Cannabis voorkomt en stopt uitzaaingen en doodt de cellen in de uitzaaingen.
  • apoptose: Iedere cel heeft een mechanisme die het mogelijk maakt geprogrameerd zichzelf te doden. Cannabis geeft een signaal af aan de kankercel waarmee het zelfvernietigingsprogramma wordt ingeschakeld. Cannabis doet dit zonder gezonde cellen aan te zetten tot zelfdoding.

Dat cannabis kanker kan behandelen is onomstotelijk aangetoond. In de filmpjes hieronder, wordt het een en ander uitgelegd!

Dr. Christina Sanchez over haar bevindingen die aantonen dat THC kankercellen doodt

In deze onderstaande film verteld Dr. Christina Sanchez, een moleculair biologe aan de Universidad Complutense Madrid in Spanje, en de laatste tien tot vijftien jaar werkte aan onderzoek aangaande het anti-tumor effect van THC, dat haar bevindingen aantonen dat THC kankercellen effectief doodt.Ze werkt hierin samen met Dr. Manuel Guzman.

Ze legt duidelijk uit dat Cannabinoïden in ons lichaam via receptoren worden verwerkt door ons endo-cannabinoïde systeem. Endo-cannabinoïden zijn cannabinoïden die door ons lichaam gemaakt worden.

Ze verteld dat zij in hun lab ontdekte dat THC de psycho-actieve bestandsdeel de kankercellen in hun petrischaaltjes doodde.  Na onderzoek bij dieren zijn ze bezig met artsen in Spanje die bereid zijn om cannabinoïden te gebruiken bij hersentumoren en borstkanker.

Ze legt uit dat naast THC ook Cannabidiol (CBD) in de plant zit. En dat dit bestandsdeel bijzonder is. CBD is niet psycho-actief en het heeft gedemonstreerd dat het een effectief anti-oxidant is. Het beschermt de hersenen voor stress en schade en doodt kankercellen. Wanneer je het combineerd met THC produceert het een synergetisch effect. Wat betekent dat het effect van THC gepotentieerd wordt.

Meer klinisch onderzoek moet nog gedaan worden, echter wereldwijd zijn er al zoveel mensen die hun gezondheid in eigen handen nemen en zelf cannabisextracten maken en met succes gebruiken om hun ziektes, waaronder kanker te genezen. Via deze pagina vind je op deze website al richting naar getuigenissen en anedotisch bewijs.

Belangrijke info: Cannabis en chemotherapie

Opinie: Kanker is een symptoom

Voetnoten

  1. Pot Shrinks Tumors; Government Knew in ’74

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.